ZŠ ŽACLÉŘ

Česko-polská mládež sportuje – sportovní víceboj

Publikováno 3. 11. 2021
Autor: 
Tomáš
Obert

22. 10. 2021 se v nově zrekonstruované tělocvičně ZŠ Žacléř opět sportovalo. Jednalo se o sportovní akci sportovní víceboj, která se konala v rámci česko-polského projektu „Česko-polská mládež sportuje“, díky kterému se nám podařilo získat finance na rekonstrukci a nové vybavení malé tělocvičny. Na soutěž byli pozváni i naši přátelé z partnerské školy v Lubawce.

Soutěž byla rozdělena do čtyř kategorií: mladší dívky, starší dívky, mladší chlapci a starší chlapci druhého stupně. Žáci obou škol si změřili síly ve čtyřech disciplínách: skok přes švihadlo, hod na koš, skok z místa do dálky a člunkový běh.

V mladších dívkách byly nejlepší ve skoku přes švihadlo Elen Zárečná a Marie Vlasáková, které za minutu švihadlo přeskočily 126x. Nejzdatnější v této disciplíně v kategorii mladších chlapců byl Jiří Švadlák (128x), ze starších dívek vynikla Magdaléna Pšornová (128x) a úplně nejlepší byl Jakub Rogowski ze starších chlapců, který přeskočil švihadlo za jednu mimutu 142x.

Největší potíže žákům činil hod na koš ze vzdálenosti 5 m, na který měli tři pokusy. Některým se nepodařilo hodit ani jeden. Body však mohli získat i dotekem míče o obruč koše. Jednoznačně nejlepší v této disciplíně byli žáci z Lubawky, Dawid Zaje a Patryk Matusik, kteří hodili dva koše ze tří pokusů.

Ve skoku z místa byla z dívek nejlepší Magdaléna Pšornová, která skočila do dálky 207 cm a z chlapců Vít Vondrák, který dokázal skočit 238 cm. Poslední disciplínou byl člunkový běh, kde žáci obíhali kužele vzdálené 10 m. Tady byla z dívek nejrychlejší Simona Vacková (10:65) a z chlapců Vít Vondrák, který byl s časem 9:39 nejrychlejší ze všech.

Účastníci obou škol si při této soutěži prověřili fyzickou vytrvalost, obratnost, rychlost, koordinaci svého těla a sportovní dopoledne si v naší tělocvičně velmi užili. Další a zároveň předposlední soutěží v rámci přeshraniční spolupráce bude překážková dráha.

Výsledky:

Mladší dívky: 1. místo Schubertová Natálie (7. A), 2. místo Vlasáková Marie (7. A), 3. místo Vorlová Šarlota (7. A).

Starší dívky: 1. místo Pšornová Magdaléna (8. A), 2. místo Řezáčová Michala (9. A), 3. místo Janatová Adéla (9. A)

Mladší chlapci: 1. místo Černý Sébastien (7. A), 2. místo Mikolajczyk Matyáš (6. A), 3. Místo Švadlák Jiří (6. A).

Starší chlapci: 1. místo Vondrák Vít (9. A), 2. místo Tomeš Nikolas (8. A), 3. místo Patryk Matusik.

                                                                                                          Mgr. Tomáš Obert

Registrační číslo mikroprojektu: CZ.11.4.120/0.0/0.0/16_008/0002543

VŠECHNY AKTUALITY

NAŠI PARTNEŘI

© 2024 Základní škola, Žacléř, okres Trutnov | Vyrobilo studio
Zásady ochrany osobních údajů